Turistautak

Vinyéről indul a Cuha-völgye Tanösvény, mely a Bakonyszentlászlói Erdészet kezelésében varázslatos ismeretterjesztő kalandtúrán vezeti végig az odalátogatókat.

A Cuha patak kanyargós medrét többször átszelő sétányt Kósa Ernő csodálatos faragásai díszítik, melyek segítségével egyszerűvé válik a fafajták felismerése. A tájékoztató táblák részletes ismertetést adnak a környezet kialakulásáról, élővilágáról.

Kőpince-forrás mindig 7 fokos vize bármely évszakban simogatva csillapítja szomját az arra vetődő vándoroknak.
Betyár-barlang Savanyú Jóska, a hírhedt betyár korát idézi. Ha ezek a néma kőfalak mesélni tudnának, fültanúi lehetnénk sok betyáros viaskodásnak?
A Cuha-szurdok rejtekén varázslatos vasút kanyarog. Viaduktokon és alagutakon áthaladva hihetetlen panorámát varázsol az utazóközönség elé.
A túraútvonalak végeláthatatlan szövevénye megunhatatlan kihívásokat állít a természet szerelmesei elé.

A Zörög-tetőn keresztül Csesznekre vezet az út, Fenyőfő felé a Likas-kőbe “botlik” a kiránduló, a Cuha mentén haladva, barlangokkal tűzdelt úton az Ördög-rétre érhetünk.

Túra tippek – Viaferrata

Cseszneki via ferrata túrák!
Bővebben

Túra tippek – Olaszfalu – Gajavölgy – Gajapatak

Olaszfalu (németül Wallendorf) község Veszprém megyében, a Zirci járásban.
    Bővebben

Túra tippek – Ámos-hegyi Pihenőerdő

Eplény Természeti érték 0.7 km távolságra a központtól!
          Bővebben

Geocaching és térkép

A geocaching (ejtsd: „geokesing”) az Egyesült Államokból kiindult szabadidős tevékenység, természetbarát hobbi, melyet Magyarországon hivatalosan a Magyar Geocaching Közhasznú Egyesület (MGKE) képvisel.
    Bővebben