Pápa-Várkertfürdő

Az egykor bővízű Tapolca-patak völgyében, a Pápai-síkság középpontjában található, a Bakony hegység és a Kisalföld találkozásánál Pápa!


Pápa (egyházfő):

A pápa címet jelenleg a kopt ortodox egyház, a római katolikus egyház és az alexandriai ortodox egyház feje viseli. A kopt egyházban elsőként Héraklász, Alexandria tizenharmadik püspöke (232–249), a római egyházban elsőként I. János pápa (523–526) viselte. A római katolikus pápa székhelye a történelem folyamán néhány kivételes időszaktól eltekintve Rómában volt, a másik kettőé Alexandriában. 

Pápa város nevezetességei közé tartozik a katolikus nagytemplom, Kékfestő Múzeum, ami szinte tökéletesen mutatja be a kor híres mesterséget, a kékfestést, A Fő tér és a Fő utca sarkán áll egy épület, amely nevét az Esterházy-család címerében szereplő madárról kapta: a Griff szálló, 

A város másik jellegzetessége, az Esterházy-kastély az egykori vár alapjainak felhasználásával épült fel.

További látnivalók: Református Egyháztörténeti Múzeum, református ótemplom,evangélikus templom, Bencés templom, Lábasház, Zichy ház, Kenessey–Szondy ház, Várkert, Pápai Várkertfürdő

A Várkertfürdő a város központjának közelében, a Külső-Várkertben található, a Sportcsarnok és a Petőfi Sándor Gimnázium mögötti területen, kellemes környezetet nyújtva a pihenéshez, fürdéshez, úszáshoz, az egészség megőrzéséhez.

A pápai Várkertfürdő összesen 18 medencével, 7 óriás- és 4 gyermek csúszdával, passzív és aktív wellness szolgáltatásokkal, napi nyitva tartással és kedvező jegyárakkal várja vendégeit.

A termálfürdő gyógyászatában sokfajta mozgásszervi megbetegedésre található hatékony terápia, ilyenek például – krónikus ízületi kopás, az arthrosis, degeneratív gerincbetegségek, spondylosis, siscopathia, nyaki-, háti-, deréktájéi gerincfájdalmak, lumbago, izomfájdalmak, tendinopathiák, ízületi protézismutétek – és gerincműtétek után visszamaradó, vagy traumás sérüléseket követően kialakult ízületi mozgásbeszűkülések és izomgyengeségek. A betegségek gyógyításán kívül szép környezetben lehet regenerálódni, kondíciót javítani.